Kick-off Tour for Life

Afgelopen weekend was de kick-off van Tour for LIfe 2019

We zijn hiervoor naar Bunnik afgereisd om de diverse presentaties mee te maken en een (deel) van de deelnemers te ontmoeten.

Heleen de koersleidster van deze tour trapte af met veel informatie en wat er van de renners en begeleiders wordt verwacht

Hierna was het de beurt aan Julie Nonnekens zij is hoofd kankeronderzoek van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.
Zij gaf een korte presentatie over hoe kanker ontstaat , en ook waar het geld van deze Tour for Life wordt gebruikt, namelijk Immunotherapie.
Dit houdt in dat ze proberen om een manier te vinden om de vermenigvuldiging van de cellen bij de bron aan te pakken zodat ze voor ze kunnen vermenigvuldigen als het ware door het lichaam te laten afstoten.

Daarna gaf Rob van Raak een presentatie over hoe we als team het beste uit ons kunnen halen, dit was voor mij zo nu en dan wel even een eyeopener. Het is wel goed om er even bij stil te staan dat iedereen zijn eigen manier heeft om met vermoeidheid om te gaan en hoe we dan anders kunnen gaan reageren.

Tenslotte kwam er nog een deelnemer van vorig jaar aan het woord. Deze kreeg (ongewild?) de lachers op zijn hand. Je gaat er toch een beetje vanuit dat het een positief peptalk zal zijn. Maar dit ging toch even anders, Hij begon met dat de eerste dag verschrikkelijk zwaar was, de tweede was ook een drama de derde viel heel erg tegen, en zo ging het door tot aan de finish. Gelukkig kwam toen het lichtpuntje: dat was namelijk geweldig!

Dat is ook ons doel!!

Al met al een nuttige bijeenkomst en goed om alles een beetje helder te krijgen wat ons te wachten staat!

Gerelateerde Afbeeldingen: