RaboBergtoer Dodewaard

Vanochtend vertrokken we om 06:45 richting Dodewaard, waar de start was van de Rabobergtoer van de fietsclub ‘Het Versnellertje’ een mooie trainingsrit ter voorbereiding van de Amstel Gold Race.

We verzamelden ons bij Aize waar de koffie al klaar stond, wat heerlijk smaakte.
Ons gezelschap bestond vandaag uit Aize, Fokke, Fré, Jan, en Willem.
We arriveerden rond 08:45 in Dodewaard waarna we ons gereed maakten voor de start.
DSC_3235

Nadat we ons hadden ingeschreven en de aangeboden koffie naar binnen hadden gewerkt, en sommigen van ons de laatste ballast op het toilet hadden achtergelaten stapten we rond 09:30 op de fiets.DSC_3238
Het weer zat ’s morgen beslist niet tegen, zo goed als droog en met de wind in de rug en een graad of 12-13 ging het in een mooi tempo richting Renkum.

Hier begon het heuvelachtige parcours op de Holleweg bij Do orwerth, en vanaf hier ging het op en af via Oosterbeek en Arnhem richting de Posbank die van verschillende zijden moest worden beklommen. Daarna op naar Dieren voor de eerste controle.
DSC_3241

Daarna werd er weer richting Posbank gefiets en begon het langzaam wat te druppelen , wat uit monde in regen waardoor we flink nat werden.
Vanaf hier ging het weer richting Arnhem en Oosterbeek, ondertussen was het gelukkig weer droog geworden en konden we het zand tussen onze tanden weer wat wegspoelen, waar we via de Italiaanse weg weer in Doorwerth belandden en in Renkum de volgende controlepost aandeden.

De vermoeidheid sloop langzaam in de benen, maar er werd met goede moed weer afgezet via het vals plat lopend fietspad richting Ede hierna stond alleen de Grebbeberg voor Fokke Jan en Aize op het programma waarna zij naar de finish in Dodewaard fietsten.

Voor Willem en Fré stond er nog een lus van +- 30km op het programma, die liep via Rheden, Veenendaal, De Amerongse Berg en de Defensieweg weer naar Rhenen waarna ook zij richting de finisch fietsen waar ze na 170km rond 16:00 arriveerden. IMG-20170401-WA0001Na een verdiende warme hap ging het hierna weer op naar Surhuizum.

Het was een mooie tocht en een uitstekend uitgepijlde  route. En het weer: tja dat hebben we niet in de hand. Kortom weer voor herhaling vatbaar!

Gerelateerde Afbeeldingen: