Veenendaal Veenendaal

Afgelopen zaterdag stond de toertocht Veenendaal Veenendaal op het programma, de laatste voorbereidingsrit voor de Amstel Gold Race van komend weekend.
Helaas waren er, door diverse andere verplichtingen, maar 2 van ons die hier konden starten, maar dat kon de pret niet drukken.

Daarom werd om 07:30 de auto gestart en werd na een niet al te lange nacht (vrijdag was de slotronde van de klaverjascompetitie van Doarpshûs De Delfeart) afgezet richting Veenendaal.
Na een wat verontrustende autorit (het regende hier en daar , en het zou toch droog blijven?), kwamen wij, Willem en Fré, hier rond 09:30 aan gelukkig was in Veenendaal alles droog.

IMG-20170408-WA0002Na de administratie in orde te hebben gemaakt stapten we rond 9:50 op de fiets. Meteen zat het tempo er goed in, en de Amerongseberg werd in record tempo bedwongen en zo ging het richting Oosterbeek de route was in grote lijnen wat gelijk aan die van de Rabobergtoer van vorige week alleen in een andere volgorde. Zo kan je goed zien wat vermoeidheid met je doet 😉

Eerst de Italiaanse weg en op naar Oosterbeek en Arnhem waar we besloten de eerste tussenstop over te slaan
Hierna stond het rondje Posbank op het programma.DSC_3246[1] Boven op de Posbank hebben we even gefoerageerd.

Daarna weer verder richting Schaarsbergen, hiet sloten we aan achter een groepje en dachten dat we mooi mee konden peddelen want er zat ook een dame in dus dat zou wel wat meevallen, Dus niet poeh!! Wat kon dat mens fietsen! op het tandvlees konden we aanhaken.

Na Schaarsbergen ging het weer op naar Oosterbeek en langs de oever van de Rijn en langs de Westerbouwing ging het op naar de Holleweg waarna we bij de bevoorrading onze bidonnen weer konden vullen.
Hierna snel weer in een mooi groepje over de dijkjes richting de Grebbeberg. We konden het allemaal mooi bij benen.IMG-20170408-WA0001
Vanaf Rhenen via de Defensieweg was het nog een klein stukje naar Veenendaal waar we na 138km de finish bereikten.

Het was  wederom een mooie rit die we toch vrij ontspannen hebben kunnen fietsen zodat we met vertrouwen naar Limburg kunnen vertrekken.

Gerelateerde Afbeeldingen: