Warming up Amstel Gold Race

DSC_3253Dit weekend stond weer de Amstel Gold Race op het programma. Deze keer gingen maar liefst 12 personen mee. Vrijdagochtend verzamelden Sjaak Jack Wybo Klaas en Willem bij Fré waar rond negen uur richting zuiden werd gereden. Na een tussenstop voor een bakje en een boodschap arriveerden we rond 13:00 bij DSC_3255ons vaste hotel De Linde in Vijlen.

Waarna we ons snel installeerden en zo zaten we kwart voor 2 op de fiets om de spieren wat los te trappen voor de rit van morgen, na eerst het Drielandenpunt in Vaals te hebben bezocht gingen we richting Valkenburg voor het traditionele bakje koffie met Limburgse vlaai.

DSC_3258Er was gewaarschuwd tegen fiets diefstallen dus Fré was zo slim geweest en had een cijferkabel slot meegenomen. Altijd handig om een paar fietsen aan elkaar te knopen, maar ja dan moet je de code niet vergeten &^%#$&^% gelukkig werd na vele pogingen het slot weer geopend en kon de rit worden vervolgd.

Eerst pikten de Cauberg even mee, wat niet zoveel blijkt voorstellen als je nog fit bent. Hierna wist Fré nog een leuk klimmetje in Gulpen. Deze kwam een beetje onverwacht. We moesten linksaf en BAM!! Tegen de muur op!

Daarna weer richting Vijlen. Even douchen en toen was het bijna etenstijd. Ondertussen was de rest (Jan Fokke Aize Janet Anneke en Annemarie) ookDSC_3261 aangekomen en werd er in de bar onder het genot van een drankje bij gekletst. Waarna het we konden aanschuiven bij het diner, wat er uitstekend in ging.

Na het eten was het tijd om onze startbescheiden op te halen in het Amstel DSC_3267Gold Race Experience center. In het hotel de kleren klaar leggen en de het startnummer op het shirts en nog een slaapmutsje halen.

Helaas hoorden we daar dat we niet gezamenlijk zouden fietsen wat toch wel jammer was. We zouden eerst allemaal om 7:00 starten maar daar werd bij nader inzien van afgezien.

Dat had tot gevolg dat Klaas Willen en Fré om 7:00 zouden starten en de rest rond 9:00.

Gerelateerde Afbeeldingen: